sound trigeris

šiandien pusę dienos gaminau šį sound trigerį:

sound triger

Tačiau yra bėda – jis neveikia. Pagal idėją jis nuo garso (pvz. suplojimo) turėtų paleisti trumpą elektrinį impulsą. Bet kad ir kiek aš šiandien plojau jokio impulso nemačiau :(

Gal netyčia čia užklys kas išmanantis šį reikalą? Turiu kelis esminius klausimus:
* ar reguliuojamos varžos (5K) pakeitimas į nereguliuojamą (2.4K) gali turėti tokią didelę įtaką, kad įrengimas neveikia (ar bent jau taip atrodo)?
* ar Pjezo elemento dažnis, kuris pagal schemą turėtų būti 4,1kHz, o realybėje 6kHz gali turėti tokios didelės įtakos, kad įrengimas neveikia (ar bent jau taip atrodo)?
* kaip patikrinti šio įrengimo jautrumą? Gal jam neužtenka suplojimo, kad ir labai garsaus?

← Previous post

Next post →

3 Comments

  1. Šiandien prisipirkau visokių kitokių dalykėlių kitokiam sound trigeriui, nes minėtojo taip ir nepavyko normaliai sujungti. Per skystos fizikos žinios, kad suprasčiau kodėl suplojus rankomis srovės pokytis ne nuo ~2V iki ~9V, o tik nuo 0,XV iki 0,X+0,1V.

  2. Mindaugas

    kiek mazdaug kainuoja paciam toki susiringti “sound triger” ? :)

  3. Dabar tiksliai nepamenu, bet man atrodo iki 10Lt detalės kainavo. Man atrodo didžiausios išlaidos buvo pašto (nes vieną detalę siunčiausi iš Kauno) ir laidas (kurio pirkau gal 3 metrus) :) Daugiau viskas DIY. Galutiniam variante panaudojau ir palytės case’ą :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.