Pradėjęs domėtis hostingo rinka Lietuvoje netyčia (tiksliau visai tyčia) atradau ieškotą tinklalapį apie hostingo rinką – hostingas.com (valdytojas VšĮ Skaitmeninė komunikacija). Ten visokių įdomių tyrimų rezultatų galima pamatyti. Įdomiausia man buvo – kas toks tas 321.lt? Iki šiol nieko apie tokš negirdėjau, nemačiau… o vat pasirodo jis jau ir blogerius spėjo paremti. Anyway, įdomumas tik prasidėjo šioje vietoje.

Įdomiau man pasirodė tai, kad šis hostingo tiekėjas neturi savo serverių. O naudojasi Interdata paslaugomis. Dar įdomiau, kad VšĮ Skaitmeninė komunikacija taip pat naudojasi Interdata paslaugomis, tad gal visai neturėtų būti keista, dėl to, kas laimėjo geriausių, geriausių konkursą?

Atrodo Lietuvoje pradeda dygti “neautralios statistikos” tinklalapiai, kurie proteguoja kažkokį vieną paslaugos teikėją (pvz. hostingas.lt labai palankus serveriai.lt hostingui). Marketinginės akcijos atrakcijos skirtos pavilioti vartotojus matyt atsiperka, nes dėmesys tokiems dalykams blogosferoje atrodo po truputį didėja.

Dėja, tikrojo vaizdo taip ir nepavyko susidaryti kas Lietuvoje yra didžiausias, didžiausias arba geriausias, geriausias. Dar įdomu būtų sužinoti kiek gi didesnių hostintojų Lietuvoje naudojasi užsienio duomenų centrų paslaugomis. Iš asmeninės patirties žinau, kad aleja.lt ir avita.lt turi savo serverius duomenų centre Šiauliuose, o kaip yra su kitais?

p.s. labai į temą Simono Bartkaus įrašas